HTML

Zöld Csepel

Friss topikok

Elbontották a Tamariska-dombról a mobiltelefon-átjátszó állomást

2012.05.28. 21:09 TenkA

"Hát végre"! Elbontották!

Polgármesterünket méltán tölthetné el büszkeség. Sikerül megoldani, hogy elbontsák a Tamariska-dombon lévő óvoda udvaráról a mobiltelefon-átjátszó állomást. Nagyon helyes. Persze nem ő érte el, hanem a T-Com nem kapott bővítési engedélyt a toronyra, ezért úgy döntött, inkább elbontja, mert ebben az állapotában felesleges fenntartani.  És ezt a Képviselő testület teljes egyetértésben támogatta. Kivéve az LMP-t, aki tartózkodott. 

Ugyanis a helyzet innen válik érdekessé.

1. Persze jó, hogy nem lesz az óvodások közvetlen közelében egy ilyen átjátszó-állomás.  A gyerekek egészsége valóban kiemelten fontos. Ez vita felett áll. Eleve nem is kellett volna oda telepíttetni az egészet. Azért az elmúlt 16 év sem volt a kompromisszum-készségéről híres...

2. Ugye senki nem gondolja komolyan, hogy a T-Com és a Telenor nem fogja biztosítani továbbra is a mobilhálózat teljes körű lefedettségét Királyerdőben? De mégis hogyan, ha máshol nem volt/nem lesz hely egy ilyen átjátszó felépítésére?

3. Feltehetően ki fogja váltani több kisebb átjátszóval. Eddigi információk szerint legalább 9 db elhelyezésével lehet ezt megoldani. És mégis hova?

4. Egyszerű. Feltehetően királyerdei magánházak, társasházak tetejére. Ennyi. És hogy ez kinek az egészségét fogja rontani? Hát igen. Erre senki nem gondolt. El fogja csúfítani a sok átjátszó Királyerdő építészeti arculatát? Feltehetően el. De ez most megint nem érdekel senkit. Romlani fog az érintett ingatlanok piaci versenyképessége? Hááát... Mindezt "oldja meg a helyi közösség"- érvelt polgármesterünk.

Szóval. Átjátszó ment, egy probléma kipipálva. Viszont lesz helyette újabb, több és nagyobb. Kíváncsian várjuk a fejleményeket. Remélhetőleg sikerül úgy megoldani, hogy nem fog elmérgesedni a helyzet. Mert telefonálni kell, de persze senki nem akar egy mobiltelefon-átjátszó árnyékában élni.

 

Tenk András

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldcsepel.blog.hu/api/trackback/id/tr454551563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása