HTML

Zöld Csepel

Friss topikok

Emlékezzünk együtt!

2012.08.02. 11:45 TenkA

Ne légy tettes, ne légy áldozat, főként pedig ne legyél passzív szemlélő

"1944-ben ezen a napon pusztította el a hitleri politika tömeggyilkos gépezete az auschwitz-birkenaui haláltábor utolsó cigány származású foglyait, több ezer férfit, asszonyt és gyermeket. Ez a nap a Cigány Világszövetség kezdeményezésére 1972 óta a roma holokauszt világnapja.Az LMP ma az áldozatokra emlékszik, és közös felelősségünkre figyelmeztet."   http://lehetmas.hu/sajtokozlemenyek/35112/az-lmp-a-roma-holokausztra-emlekezik-es-kozos-felelossegunkre-figyelmeztet/


Hogy miért fontos ez az emléknap mindannyiunk számára?

Mert szinte mindenkinek megvan a maga holokausztja. A Soá, a délvidéki magyarirtás, vagy a legújabb időkből: Srebrenica. Emlékezzünk. Csendben és méltósággal. Hogy soha ne történjenek meg ilyen népirtások, tömeggyilkosságok és jogsértések. 

TenkA

Gyertyaláng.jpeg

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldcsepel.blog.hu/api/trackback/id/tr364692000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása