HTML

Zöld Csepel

Friss topikok

Ökonapközi Csepelen a fenntarthatóság jegyében

2012.08.16. 10:49 Hudák János

Legjobb az a hulladék, amit meg sem termelünk.

A fenti mondat lehetne a mottója az LMP csepeli szervezete által augusztus 6-8-ig megrendezett Ökonapközi programnak, melyet a királymajori nagy játszótér mellett tartottunk. Három délután erejéig a környezet védelme, a hulladékmegelőzés és az energiatakarékosság kapott főszerepet a családi programsorozaton, melynek keretében játékos formában ismerkedhettek a gyerekek napjaink egyik legfontosabb témakörével.

okonapkozi_kep.jpg

Nagy népszerűségnek örvendett a hulladékválogatós játék, amelynél a különböző hulladékfajtákat kellett a megfelelő kis kukákba rakni. Néhányan akár fél órát is eltöltöttek az ökológiai társasjátékkal és sokan kipróbálták magukat élő bábuként „A fenntarthatóság útja” nevű játékban. Természetesen a legnagyobb tömeg a kézműves foglalkozásnál volt, ahol WC-papír gurigából ceruzatartót, feleslegessé vált drótokból ékszereket, szélcsengőt és egyéb fantasztikus dolgokat lehetett készíteni, ezért nem túlzás a foglalkozás vezetőjét a nap hősének kikiáltani.

okonapkozi_kep5.jpg

Akik elég kitartóak voltak és több feladatot is végrehajtottak, jelképes ajándékcsomagot is átvehettek a nap végén, amit nagy örömmel vittek haza. Kellemes meglepetés volt, hogy sok fiatal viszonylag sok információval rendelkezett a hulladékokkal és környezettudatos vásárlással kapcsolatban, illetve sok család legalább a szelektív gyűjtésben részt vesz.

okonapkozi_kep3.jpg

A szülőknek sem kellett tétlenül szemlélni gyermekük tevékenységét, ökolábnyom számítással, kérdőívek kitöltésével járulhattak hozzá az „ökotallérok” gyűjtögetéséhez, amit sokan meg is tettek. Nagyon sok pozitív visszajelzés érkezett a programmal kapcsolatban és a résztvevők magas száma (kb. 50-60 ember naponta) is azt igazolja, hogy nagyon sikeres volt ez a játékos tudatformáló esemény, ezért a jövőben várhatóan Csepel más részein is megrendezésre kerül majd, hiszen a fő cél az, hogy minél több emberhez eljusson a program üzenete és életvitelünket minél jobban hozzá tudjuk igazítani a fenntarthatóság elveihez.

okonapkozi_kep2.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: zöld program környezet csepel fenntarthatóság lmp

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldcsepel.blog.hu/api/trackback/id/tr684715192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása