HTML

Zöld Csepel

Friss topikok

Még mindig Tamariska-domb - avagy miért kell mindenáron "offolni" a törvényeket?

2012.02.04. 11:11 zöldcsepel


Mottó: "A csepeli Tamariska-domb még mindig fővárosi

védettségű természetvédelmi terület."

Fővárosi közgyűlés 2012. január 25.

Az előző közgyűlésen Németh Szilárd csepeli polgármester - hivatkozva a csepeli közgyűlés döntésére - határozati javaslattal levétette a fővárosi védettséget a területről. Ez az eljárás nem felel meg a jogszabályi előírásoknak, a közgyűlés döntése így jogellenes, és a Kormányhivatalnak hivatalból meg kell semmisítenie. Ezt előzte volna meg a főjegyző által előterjesztett javaslat, amit technikai okokra hivatkozva visszavont az előterjesztő.


Somfai Ágnes, aki - egyeztetve a csepeli LMP-vel - módosító javaslatot nyújtott be, amelyben a főváros és Csepel megegyezését kezdeményezte a Tamariska-domb kezelésére nézve, az ülés elején kétszer is megkérdezte Németh Szilárdtól, hogy mit lát elképzelhető megoldásnak, de a polgármester úr sajnos válaszra sem méltatta képviselőnket.

Tehát azt látjuk, hogy valamilyen rejtélyes oknál fogva mégis meg kívánják szüntetni a Tamariska-domb védettségét. Az, hogy emiatt szembe kell menni a főjegyzővel,a kormányhivatallal, a nemzeti parkkal, a vonatkozó természetvédelmi jogszabályokkal, senkit sem érdekel. De egyre izgatóbb a kérdés: mi lehet ennek az oka?

http://www.budapest.hu/engine.aspx?page=tirhidden&command=showagendaitem&agendaitemid=79595

 2012.02.05.

ezek szerint másnak is feltűnt az ügy...

http://www.greenfo.hu/hirek/2012/02/04/mit-nekem-tamariska-domb-eros-kiralysaga-van-csepelnek

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldcsepel.blog.hu/api/trackback/id/tr64065064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása