HTML

Zöld Csepel

Friss topikok

Mi is szedtük!

2011.05.24. 06:02 Hudák János

Mi is szedtük!

Néhány fős "különítményével" az LMP csepeli szervezete is részt vett a szombati Te szedd! szemétgyűjtési akción. Amit én személy szerint jó kezdeményezésnek tartok, hiszen támogatandó a cél (az illegális hulladéklerakók felszámolása, környezetünk tisztábbá tétele), és a központi szervezésnek, illetve az ebből adódó nagyobb nyilvánosságnak köszönhetően sokkal több embert lehet bevonni, mintha külön-külön próbálnák meg felhívni magukra a figyelmet a kezdeményező önkormányzatok, civil szervezetek. Ezt jól mutatja, hogy a kezdeményezés honlapján látható adatok szerint több mint 160 ezer ember csatlakozott hozzá. A látottak alapján reálisnak tűnik az is, hogy kb. 200 ember vett részt Csepelen az akcióban.
Az, hogy mégsem vagyok maradéktalanul elégedett az eseménnyel, annak köszönhető, hogy véleményem szerint a kijelölt terület nem a legszerencsésebben lett kiválasztva. Míg ugyanis a honlap tájékoztatása arra engedett következtetni, hogy valódi illegális hulladéklerakókat igyekszünk majd megszüntetni, amelyekből sajnos van bőven Csepelen is és 4-5 órán keresztül tart majd az akció, a valóságban az történt, hogy a Szent Imre tértől a volt Áruház térig terjedő területen kellett szemetet szedni, mintegy két óra időtartamban. Ez ugyanis pont olyan terület, ahol mostanában kampányszerűen sokat szedik a szemetet, így leginkább cigarettacsikk gyűjtésre korlátozódott a tevékenységünk. Amit egyébként tizedannyi ember seprűvel és lapáttal gyorsabban elvégzett volna, mint mi.
Pedig ennyi emberrel már érdemes lett volna olyan helyeket megcélozni, mint a a Rózsa utca végénél a Duna partján, a kiserdőnél vagy a Csepeli út mellett található nagy szeméthalmok, amelyek sajnos évek óta éktelenkednek kerületünkben. Sajnos ez a lehetőség kimaradt most, amit én nagyon fájlalok és másoktól is hallottam ilyen véleményeket. Persze így a kerület "belvárosában" sokan láthatták, hogy épp történik "valami", a kerületi vezetés és mások részvételével, de ennek csak akkor lehetne jelentősége szerintem, ha ezt az akciót a későbbiekben is meghirdetnék és a mostani miatt még többen jelentkeznének. De akkor már valóban problémás helyeken kellene szedni a szemetet és biztosítani hozzá a megfelelő hátteret.
Remélem lesz még ilyen lehetőség, mert a cél tényleg az lenne, hogy tisztábbá tegyük szűkebb lakókörnyezetünket. De ne csak a ház előtt takarítsunk, ahol mindenki látja, hanem a hátsóudvarban is...

Hudák János

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az LMP-s különítmény

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A fő ellenség

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lehetett volna inkább ezt szedni

 

Szólj hozzá!

Címkék: önkéntes zöld környezet csepel lmp

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldcsepel.blog.hu/api/trackback/id/tr812927830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása