HTML

Zöld Csepel

Friss topikok

A kettős mérce csepeli magasiskolája, avagy az én civilem a jó civil…

2012.06.02. 11:32 TenkA

2012-ben – évek óta először - elmaradt  a Madarak és fák napi civil rendezvény. Na bumm. Bár sok civil áldozatos munkája veszett ezzel kárba és sok csepeli család egy nagyszerű lehetőségtől esett el, hogy nem sikerült a rendezvényt megtartani, de a CSEVAK Zrt illetékes munkatársaival folytatott megbeszélések, valamint az előzetes ígéret ellenére, nem bocsájtotta ingyenesen rendelkezésre a Hollandi úti Gyermek Ifjúsági és Sportcentrum területét. Hogy miért tértek el az eddigi gyakorlattól? Nem tudni, csak sejteni lehet.

A rendezvény előtti napokban felajánlott „kedvezményes” 150 000 forintos napi bérleti díjat a rendezvény elsőszámú szervezője szerény anyagi helyzete miatt nem tudja megfizetni. Nem csoda, miután megszüntették a csepeli civileknek az eddig jól működő pályázati rendszert. Spórolni kell, mindenáron! (Meg persze vannak rossz civilek, akinek ab ovo nem jár…). A szóban (!!!!) felkínált „önkormányzati pályázat” megoldás, az idő rövidsége miatt nem volt lehetséges. 

Persze kérdezhetné a T. Olvasó, hogyan kerül az asztalra ez az egy hónapos hír? Nagyon egyszerűen. A legfrissebb Csepeli Hírmondó büszkén leközli, hogy Csepel Önkormányzata megtámogatja a Kisebbségekért-Pro Minoritate Alapítványt. Méghozzá 1 000 0000 forinttal! (Az eredeti 400 000 forintos összeget hirtelen nekibuzdulástól emelték meg a fideszes képviselők a május 24-i képviselő testületi ülésen.) Hoppá! 

De lássuk, miért is? A támogatás kizárólag a támogatási kérelemben megjelölt 2012 július 24-29. közt Tusnádfürdőn megrendezésre kerülő XXIII. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor lebonyolításának költségeire használható fel. Ahol „Orbán Viktor látogatása és részvétele a legnagyobb embertömegeket vonzó esemény”. Így már érthető. Erre lehet csepeli közpénzt áldozni, a saját szervezésű civil rendezvényre meg nem. Végül is a regnáló hatalom szempontjából érthető, hogy nem kellenek a csepeli civilek. Rovott múltúak. Nincs rájuk szükség, mert pártérdekektől függetlenül formálják a helyi közösséget. Tehát önállósulhatnak. És persze nincs pénz. Emlékeztetőül: 150 000 forintról volt szó! 

Azonban tudjuk: „Madarak és fák nem csak az ifitáborban vannak. Mire kell a tábor és a közpénz?”-írja egy névtelenség homályába burkolózó kommentelő a csepel.info fideszes hírportálján. Hogy nem csak ő gondolhatja így, hanem a kerületi vezetés is, arra a leírt rövidke történet enged következtetni. 



 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldcsepel.blog.hu/api/trackback/id/tr524560936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hudák János 2012.06.02. 12:23:31

Azért felvetődik a kérdés, hogy mennyire felelős hozzáállás a Fidesz részéről, hogy helyben bedobja valaki, hogy emeljük meg az összeget 600.000 Ft-tal és rögtön meg is szavazzák, miközben folyton megy a sírás, hogy nincs elég pénz. Akkor erre most hirtelen honnan lett a pluszforrás?
Az meg szerintem különösen pikánssá teszi a dolgot, hogy a testületi ülésen Tenk András képviselő által benyújtott kérdésekre a polgármester részéről elhangzott egy olyan reakció, hogy tudja-e a képviselő úr, hogy egy zebra felfestése 1,5 millió Ft-ba kerül. Bevallom őszintén, én nem tudtam, de így még inkább azt gondolom, hogy ezeket a "talált" pénzeket százszor hasznosabban el lehetne költeni a kerületen belül.
süti beállítások módosítása