HTML

Zöld Csepel

Friss topikok

Aki szegény, annak még pellengér is jár?

2012.08.01. 08:21 TenkA

"Ha az Isten íródeák volna
S éjjel nappal mozogna a tolla,
Úgy se győzné, ő se, följegyezni,
Mennyit kell a szegénynek szenvedni."

És ha már az emberrel elbánt az Élet, akkor erre még rádob a Közösség érdekét szolgáló Önkormányzat is azzal, hogy még jól meg is mutogatja azokat a Polgárait, akik valamilyen ok miatt galád módon tartoznak neki. Jó íródeák módjára. Már Csepelen is mindenki megtudhatja, mennyivel tartozik a szomszédja, barátja, ellensége, haragosa (a kívánt minősítés szabadon használható) stb.stb. a csepeli önkormányzatnak.

Persze azt senki nem vizsgálja , vajon miért és honnan vannak ezek a tartozások (internetes kommentek szerint még elhunyt állampolgárok is szerepelnek a listán....). De mindez nem igazán izgatja az Íródeákot. Működik a megörökölt szovjet-típusú közigazgatási szemlélet: az állampolgár lop-csal-hazudik (sorrend értelemszerűen felcserélhető), míg az Állam tökéletes és csalhatatlan. 

Bár József Attila már megírta az igazságot, de talán Nagy Feró (gyk. Beatrice/Ős-Bikini) fogalmazott a  legtalálóbban: 

"Tekereg a kígyó, a farkába harap, 
Rúgjuk a port, az idő meg szalad! 
A hitel az alma és köpködni tilos! 
Szegénynek lenni, rohadt dolog!"

 

adosok_02.jpg

 

TenkA

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldcsepel.blog.hu/api/trackback/id/tr664689868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása