HTML

Zöld Csepel

Friss topikok

Kettős mérce, avagy van amire nincs pénz és amire van

2012.02.02. 23:00 zöldcsepel

2012. január 26-án Bp. XXI. kerület - Csepel Önkormányzat képviselő testületének kormánypárti többsége úgy döntött, hogy dacára az igen rossz gazdasági helyzetnek 43 millió forint közpénzből gépjárműveket vásárol a polgármesteri hivatal és a Csevak részére: http://csepel.hu/anyagok/dokumentumtar/Testuleti_anyagok/2012/0126/27_gpjrm_haszn.pdf 

Eddig a hír.

Szóval alapjáraton - és békeidőben, nem pedig ilyen "szabadságharcos" légkörben - véve nem mondható soknak egy több milliárdos költségvetésű önkormányzatánál egy 43 milliós gépjárműbeszerzés. Pláne, hogy összesen 13 darab autót vesz a hivatal. Továbbá a polgármesternek egy repiautó azé’ mégis csak dukál.

De. Válság van. Recesszió van. A kormány a helyén van, de nem tud mit kezdeni magával. Főleg nem az országgal, ami nagyobb baj. Elmondható ez Csepelről is. A képviselőtestület a helyén van, de ez Csepelen sem érződik túlzottan. Nincs munka, az 1 millió munkahelyből egy darab se jutott Csepelre. A közmunkaprogram meg - legyünk őszinték - ebben a formájában komolytalan. A statisztikák megszépítésén kívül semmire sem jó. Leépítések történtek. Embereket küldtek el az önkormányzattól több éves/évtizedes munkaviszony után, mondván: nincs pénz. Újságot/tévét szüntettek meg, mondván: nincs pénz. A civil szervezetek támogatását jelképesre szorították a pénzhiányra hivatkozva. Ésa településünkön semmi, de semmi jelentősebb beruházás nem történt az elmúlt majd' másfél évben. A tényekről röviden:

A gépjárművek:

  • Skoda Superb Combi 2 TDI (1 db) – a polgármester részére
  • Skoda Octavia Ambient 1.4 TSI (4 db) –az alpolgármesterek, a jegyző és a Csevak vezetője részére.
  • Skoda Roomster 1.2 (6 db) - hivatal
  • Skoda Fabia Combi Cool 1.4 (2 db) - hivatal

Az okok

Nincs kellő számú autó a polgármesteri hivatal és a vezetők részére. Ami van az meg nem jó. És amúgy is saját.

Az indok

A munkavégzéshez elengedhetetlenül szükséges.

És a nép

Az meg istenadta....és sohse’ jó neki semmi.

Megszorítások, leépítések, visszavágások és nincs pénz. Kérdés hogy mire? Kettős mérce, nem kicsit, nagyon. 

Lájk!

TenkA

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldcsepel.blog.hu/api/trackback/id/tr194054962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása