HTML

Zöld Csepel

Friss topikok

Tekertem Csepelen

2012.05.19. 18:07 zöldcsepel

A kerületi kerékpárosok nem kis örömére elkészült a Weiss Manfréd – Szabadkikötő úti korszerű kerékpárút – ám az átadásra még várni kell. Persze vannak olyanok, akiket ez cseppet sem zavar, máris birtokba vették az elkészült útszakaszt és – nem hivatalos közlésük szerint – egész jóra sikeredett. Van persze újonnan átadott – legálisan igénybe vehető – csepeli bicikliút, de a tilosban járás izgalma mindig édesebb – még ha balesetveszélyes is helyenként a pálya.



A szabályos kerekezéshez viszont szükséges némi alapismeret, hogy mindenki épségben célba érjen. Többek közt ezt hivatott átadni az első „Tekerj Csepel!” elnevezésű rendezvény, melyet április utolsó vasárnapjára hirdetett meg az LMP helyi szervezete. A résztvevők játékosan ismerkedhettek meg a kerékpáros közlekedés szabályaival, és bizony kiderült, hogy szinte senkinek sem sikerült hibátlanul kitölteni az ismereteket firtató tesztet. A biciklivel érkező gyerekek és idősebbek bátorságuk mellett ügyességüket is kipróbálhatták az alkalmi szlalom-pályán. Volt, aki rollerrel próbált szerencsét, több-kevesebb sikerrel.  A játék végén senki nem távozott üres kézzel: apró ajándékokkal próbálták a szervezők emlékezetessé tenni az első csepeli tekerést.


 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldcsepel.blog.hu/api/trackback/id/tr964526178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása