HTML

Zöld Csepel

Friss topikok

Vizes rendezvényünk

2011.03.28. 17:00 zöldcsepel

A Víz Világnapját minden évben március 22-én ünnepeljük, melyről az ENSZ 47. közgyűlése 1992-ben döntött Dublinban. A tagországok célja az volt, hogy felhívják a világ figyelmét: bolygónk édesvízkészlete nem kifogyhatatlan forrás. Tisztaságának megőrzése érdekében jóval nagyobb figyelmet kell szentelnünk a környezetünk védelmére is.

 Ez történt a csepeli Kis-Dunaparton is, a helyi LMP szervezésében. A hűvös márciusi délutánon Tenk András önkormányzati képviselő szemléltette az érdeklődő helyieknek, hogy mennyire fontos folyékony kincsünk megbecsülése. Hangsúlyozta: bár sokan úgy gondolják – és egy újságcikket hozott fel példaként – nem kell különös figyelmet fektetnünk a víz védelmére, hiszen Magyarország helyzete igencsak kedvező a világban a természeti vízellátottságot tekintve. Azok, akik a cikkíró felelőtlen logikáját követik, talán nem is gondolnak bele, hogy az iható, jó minőségű víz előállítása – beleértve a szennyvízkezelést is – egyre drágább. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a palackozott vizek nem jelentenek feltétel nélküli alternatívát, gondoljuk csak a környezetszennyező csomagolásra, és a szállításra.

 

Gondolatait egy rögtönzött kóstolóval tette látványosabbá: három, különböző minőségű ivóvizet kóstoltatott az érdeklődőkkel. Egy prémium kategóriás, egy olcsó palackos, és egy csapvizet tartalmazó pohárkát kínált. A feladatot az jelentette, hogy döntsük el, melyik a legjobb! Némi ízlelés és analizálás után közfelkiáltással a csapvíz győzött. A legolcsóbb.

-im.

 

Szólj hozzá!

Címkék: környezet csepel víz

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldcsepel.blog.hu/api/trackback/id/tr762779222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása