HTML

Zöld Csepel

Friss topikok

AZ LMP fővárosi frakciója Bárczy István Díjra jelölte Nagy Máriát, a csepeli Katona József Általános Iskola nyugalmazott igazgatóját.

2011.03.09. 23:48 zöldcsepel

 

Nagy Mária                   

 

ny. igazgató                          csepeli Katona József Általános Iskola

„A csepeli Katona József Általános Iskola volt igazgatója, a múzeum-színházi pedagógia program, valamint az angol-német oktatási program kidolgozásának vezetője, az Ökoiskola cím elnyerésének kezdeményezője.”

 

 

Nagy Mária 1974-1993 között tanárként, 1993-2008 között, nyugdíjba vonulásáig igazgatóként dolgozott az intézményben. Vezetői működése alatt az iskola Pedagógiai Programjának kiemelt területei az anyanyelvi nevelés keretében megvalósított múzeumi és színházi program (elsőtől nyolcadik osztályig), az idegennyelv-oktatás keretében pedig az angol-német program ugyancsak első osztálytól nyolcadikig.

Az informatikai oktatás teljes körű megvalósítása mellett, az egész Csepelre kiterjedő óvodai és iskolai úszásoktatás megszervezése (iskolai tanuszoda).

A Katona József Általános Iskola környezettudatos működéséért 2008-ban Ökoiskola címet kapott.

1993-2008 között (és azóta is) az éves kompetencia-méréseken az intézmény tanulóinak eredményei a budapesti, illetve az országos átlag felettiek voltak.
Kitüntetései: 1989-ben Kiváló Munkáért művelődési miniszteri elismerés, 2006-ban Csepeli Gyermekekért Díj, 2008-ban Pedagógus Szolgálatért Emlékérem.
Csepel egyik legjobb általános iskolájának "megteremtőjét" jó szívvel ajánlom a bizottság figyelmébe.

 

Szólj hozzá!

Címkék: oktatás díj csepel

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldcsepel.blog.hu/api/trackback/id/tr872726668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása