HTML

Zöld Csepel

Friss topikok

Félreértés volt az egész?

2011.02.07. 14:03 zöldcsepel

 Múlt hét csütörtökön másfél órás heves vita zajlott a csepeli testületi ülésen az iskolabezárások ügyében. Mint kiderült, alaptalan félelmekkel, hiszen Németh Szilárd polgármester úr nyomatékosan kijelentette, hogy a tárgyalt előterjesztés nem az iskolabezárásokról szól. Igaz, hogy az előterjesztésben olyan javaslat szerepel, hogy "2.2. A Szárcsa Általános Iskola megszüntetése 2011 szeptemberétől" és határozati javaslatában a testület egyetértett ezzel, de elfogadom, hogy erre csak azért van szükség, hogy megindulhasson az iskolarendszer szükséges átalakításának vitája. Ebben az esetben viszont javasolni tudom, hogy a jövőben az előterjesztéseknél pontosabban fogalmazzanak az előterjesztők elkerülendő a felháborodást és a rémhírek elterjedését.

Sajnos a másfél órás vita során az előterjesztők nem tudtak választ adni az ellenzéki, illetve a szülőket képviselő hölgy beszédében elhangzott kérdések legnagyobb részére. Addig, amíg nem tisztázódik, hogy mekkora megtakarítás érhető el, milyen költségekkel járna az üresen maradó épület őrzése és állagmegóvása, van-e lehetőség az iskolával párhuzamosan esetleg bölcsőde üzemeltetésére stb., addig nem szabad egy ilyen fontos döntést meghozni. Éppen ezért nagyon várom, hogy hírt kapjak az egyeztetések megindulásáról és remélem, hogy abban részt vehetnek mind a pedagógusok, mind a szülők és a kerületben képviselővel rendelkező pártok is.

Hudák János

Szólj hozzá!

Címkék: önkormányzat csepel lmp

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldcsepel.blog.hu/api/trackback/id/tr532644389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása