HTML

Zöld Csepel

Friss topikok

A kerület fejlődését szolgálja?

2010.12.21. 13:44 zöldcsepel

 „2011. évben a támogatások meghatározásánál kizárólag önkormányzati feladatellátást, illetve a kerület fejlődését, kerületi célok megvalósítását tervezzük, elsősorban pályázati úton történő megvalósítással.”

A fenti mondat Csepel Önkormányzatának 2011. évi költségvetési koncepciójában található a civil, nonprofit szervezetekkel kapcsolatban. Mint ismeretes, kerületünk komoly hiánnyal küszködik, ezért azt gondolom, alapvetően érthető, ha a nem kötelező feladatok területén megtakarításokat terveznek. Természetesen az ilyen elvonások fájdalmasak az érintett szervezetek számára, de a kerület működőképességének megőrzése érdekében sajnos szükség lehet ehhez hasonló intézkedések meghozatalára.

Éppen ezért nehezen érthető számomra, hogy december 16-ai ülésén a képviselőtestület a fenti koncepció elfogadásával egyidejűleg miért szavazott meg 400.000 Ft támogatást a Kisebbségekért - Pro Minoritate Alapítvány számára a Csángó Bál megrendezésére. Egy olyan nagymúltú esemény megrendezésére, mely a moldvai és gyimesi csángó magyarok népművészetének és hagyományainak bemutatását tűzi ki célul és a Petőfi Csarnokban kerül megrendezésre, 2011-ben már 12. alkalommal. Természetesen a bált, illetve a megfogalmazott célokat én is feltétlenül támogatom, de nem világos, hogy ez a pénzbeli támogatás az önkormányzat részéről miként illeszkedik a most megfogalmazott, igaz talán csak a jövő évtől érvényes támogatási stratégiába.

Annak fényében pedig különösen érthetetlen, hogy Csepelen igen nagy (több évtizedes) hagyománya van a magyar népi kultúra ápolásának és évről évre országos jelentőségű fesztiválokat is rendeznek. Ezeknek csepeli jelentőségéről úgy gondolom, nem kell beszélni, viszont az nem világos, hogy a Csángó Bál támogatásának eredményeképpen milyen kerületi cél megvalósulása, illetve kerületi fejlődés várható. Persze lehet, hogy csak számomra nem világos valamilyen összefüggés, ebben az esetben kérném, hogy az önkormányzat világosítsa fel a lakosságot a támogatás szükségességének okairól.

Hudák János

Szólj hozzá!

Címkék: civil nonprofit önkormányzat csepel

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldcsepel.blog.hu/api/trackback/id/tr452530223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása